петак, 2. август 2019.

КАМП 3 – ДАН ТРЕЋИ – 31. 7. 2019. године


Трећи дан кампа био је веома садржајан и занимљив. Први део дана био је посвећен одласку на Мачков камен. Колона аутомобила је око 9 часова кренула ка селу Планини и до Мачковог камена.

После фотографисања код затворене школе на Планини, посећена је спомен костурница. Младен Мићић, Филип Богуновић, Марина Вукин и Предраг Спасојевић одржали су историјски час за учеснике похода.

Управо на овом локалитету опростили смо се са др Марином Вукин која је продужила з Београд.

Следеће одредиште био је Видиковац. После оријентисања и фотографисања, посетили смо и новоизграђену цркву.

Повратак је био другом стазом – ка Шареној букви, према Радаљу (Алибеговац), Трешњи и кроз Петровиће до кампа у Доњој Трешњици. Пут је био веома захтеван за путничка возила, али смо сви успешно завршили руту.

После сређивања, уследио је културни програм који су реализовали чланови Библиотеке 17. септембар и Ветерани фолклора Мали Зворник. Придружили су се и Удружење жена Незаборав и Унија жена СНС  припремом разних посластица и пића за учеснике кампа и све госте.

Први део програма био је поверен глумцима. Гостујући глумци били су Боривоје Бора Божанић и Ђорђе Дамњановић, из шабачког позоришта, који су за најмлађе суграђане уприличили пригодан драмски програм. Деца су била задовољна и интерактивно укључена у програм.

Други део програма био је посвећен фолклору. Након фолклора одиграно је неколико кола, што је у традицији народа овога дела Србије.

Глигорије Пуртић, познатији као Чича Глиша, послао је Драгану Вучетићу из Доње Трешњице украшени стари јарам који је на овој манифестацији у оквиру кампа и уручен.

Уследело је послуживање присутних и размена искустава.


















Нема коментара:

Постави коментар