среда, 12. јул 2017.

Камп, дан пети, 12. 7. 2017. године

Пети дан боравка, према договору, био је за децу физички мање захтеван. Није се излазило на брдовити терен, већ је рађено анкетирање становништва.

Деца су подељена у пет група. Свакој групи придружено је по једно дете из Доње Трешњице као познавалац локалне средине. Деца су посећивала куће у којима су старији грађани.

Анкетирање је текло према Анкетном упитнику:









111

Други део истраживача анкетирао је и разговарао са пољопривредним произвођачима у селу. За ту активност припремио их је Филип Богуновић, о чему ће бити сачињен посебан извештај.

Између осталих, посебна трочлана група посетила је Анђелију Анђу Васић која живи сама. До њене куће може се доћи искључиво пешачком стазом, што јој отежава снадбевање основним намирницама.


Анђелија има пензију, али мора да плати ко ће јој донети намирнице, покосити двориште и слично. Недавно је повредила руку, тако да не може ни да извади воде из бунара. Нема више овце и кокошке јер не може да се стара о њима.

Два пута су јој долазили лекари у кућну посету. Болује од астме и високог притиска. Каже, има децу и унучиће, али и они имају својих проблема тако да не стижу у довољној мери да јој помогну.

У њеној кући нашли смо доста старих предмета.








Остатак дана проведен је у освежавању у реци у којој су истраживачи направили брану, као и у забави и дружењу са децом и младима из Доње Трешњице.

Нема коментара:

Постави коментар