недеља, 9. јул 2017.

Камп, дан први, 8. 7. 2017. године

Истраживачи који су дошли вођени Друштвом истраживача ЗЕНИТ Бачка Топола дошли су у Доњу Трешњицу аутобусом нешто пре 5:00 часова.

Најпре је дошла претходиница од неколико старијих чланова предвођени Филипом Богуновћем. Будући да је те ноћи била олуја, неколико стабала је пало преко пута, па су се пристигли истраживачи придружили мештанима на рашчишћавању пута тако да је аутобус са децом могао да пристигне.

Није било струје до вечерњих часова што је представљало тешкоћ приликом постављања кампа. Деца су смештена у учионицу и у шаторе у школском дворишту. До предавача смештен је у другу учионицу.

Поле установљења кампа, деца су одморила а потом је организована шетња до Амајића и ушћа реке Борање у Дрину. Успут, деца су упоната са старошћу школе и цркве, локалитетима Соколине и Збир. Упознали су положај села Доња Трешњица и Амајић у односу на Србију.

Велики проблем представља што у водоводу нема воде. Постављно је једно буде у тоалету, једно у летњој куињи а треће код чесме за прање судова. Воду за бурад доносимо у посудама запремине 5 и 6 литара са чесме ипод локалитета Град.


















Нема коментара:

Постави коментар