уторак, 11. јул 2017.

Камп, дан четврти, 11. 7. 2017. године

Четврти дан боравка у кампу био је згуснутог распореда.

Устајање је био у 6:00 часова како би се обавио доучак и кренуло ка Малом Зворнику аутобусом у 7:30.

Истраживачи су пршетали поред Дрине. Ту су упознати са прошлоси насеља Мали Зворник, насанку новог савременог  градића после изградње хидроелектране, али и са историјким чињеницама и легендама везаних за Ђурђев град или, како га још називају, Јеринин Град.







Посебно је  било говора о римским записима и легендама онастанк имена реке Дрине као и о рибљм фонду младици, риби која се у Европи налази једио у овој реци.

Опши утисак покварила је чињеница да се током овог разговра од хидроелектране појавло мого пластичних флаша које је Дрине однела низводно.



Истраживачи су одатле прошетали до игралишта за мале терене где је одирана мала фудбалска утакмица.




Око 10:20 часова дошли смо пред улаз у Камену девојку. Текст о подземном граду Карађорђевћа можете погледати на овомлинку.





 

После посете подземном граду прошетали смо се до Дома културе у Малом Зворнку де су млади истраживачи погледали поставк изожбе која је настала на ликовној колонији која је реалзована недавно.


Овде је уследо договор да се у петак 14. јула 2017. године у 19:00 часова реализује културни прорам за младе истраживаче код кампа.

Из Дома културе превезли смо се до плаже у Сакару где су деца појела ужину и купала се до 16:00 часва када смо се вратили у камп.






У поподневним сатима и у предвечерје деца су припремала лиле. Деци је одржано предавање о овом обичају које можетепрочитати на овом линку.


После обављене вечере запаљена је логорска ватра и малди истраживачи су по први пут у животу лилали. Осим фотографија, погледајте кратак видео клип о овом догађају.























Остатак вечери провешћемо у дружењу уз музику.

Нема коментара:

Постави коментар