субота, 18. август 2018.

СВИ ГОСТИ СУ ДОБРОДОШЛИ, АЛИ...


У општини Мали Зворник врши се низ активности како би се што више туриста довело у овај, заиста леп предео. На нашем сајту можете погледати о којим манисфестацијама је реч.

Међутим, проблем који видим као свеприсутан јесте смештај госитију. Заправо, Мали Зворник има мали капацитет луксузног смештаја (уз то не треба заборавити да луксузан смештај подразумева и луксусзну понуду). Једини хотел у Малом Зворнику је РОYАЛ ДРИНА. На сајту хотела нема наведеног смештајног капацитета.

Из горе наведених разлога, гости које можемо реално и квалитетно да угостимо су љубитељи природе и активности у природи. У њих спадају планинари, планински бициклисти, извиђачи, истраживачи, сакупљачи лековитог биља, гљивари, ловци, риболовци и слично.

Зашто су ово идеални гости за нас?

Прво – то су гости који траже, као основни услов, лепу природу. У нашој општини бар природних лепота имамо на претек. Уз наше планине, реку Дрину са Зворничким језером, сваки коментар је сувишан.

Дриго – то су гости који не захтевају луксуз. Они ће веома радо обедовати испод дрвета, у природи, личну хигијену одржаваће на реци или потоку, преноћиће у шатору или било ком затвореном простору, без имало луксуза.

Треће – то су гости који се увек враћају, показало је искуство. Наше природне лепоте не остављају никога равнодушним, и љубитељи природе им се увек враћају.

На основу свега наведеног и на основу личног искуства, сматрам да је овај вид туризма неопходно развијати код нас.

Нема коментара:

Постави коментар