субота, 18. август 2018.

ОБЈЕДИЊЕНА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА


Општина је, у оквиру припрема за Сајам туризма, израдила карту обједињене туристичке понуде општине Мали Зворник. Међутим, то је само један корак. Неопходно је да се на овом пољу још доста уради.

Шта нам недостаје?

Прво – Неопходно је направити и понудити готове туре и то што разноврсније за разне циљне групе (ловце, риболовце, пензионере, верски туризам, планинаре, бициклисте, итд., у трајању од једног дана, за викенд, у трајању од седам дана...). На овом послу неопходно је ангажовати људе из струке, или ентузијасте, који би поменуте туре израдили и понудили на увид и примену. Ауторство идеја људи који осмисле дату туру мора се испоштовати.

Друго – Понуда мора бити прилагошена и добу године. Не може се  очекивати, на пример, сакупљање гљивап о снегу и слично.

Треће – Морају постојати људи који су задужени за промоцију, али и за реализацију. Није довољно госту дати мапу са текстом и сликама и очекивати да он сам оде на локалитет. Неопходно је да госте неко проведе. Као пример, навешћу изузетно добро вођење групе планинара кроз локалитет Орловине (археолошко налазиште) од стране Слободанке Бобе Павић, професора историје у Малом Зворнику.

Четврто – Установити сарадњу између удружења у Малом Зворнику која могу да понуде занимљиве садржаје посетиоцима, али не појединачно, већ да своје активности испреплићу.

Пето – Израдити пројекте за међуопштинску (Љубовија, Лозница, Крупањ) и прекограничну туристичку сарадњу (Са Бих) и Општина да са њима конкурише са пројектима током целе године.

Шесто – обезбедити превод понуде на (бар) енглески језик, али и на језике одакле се буде планирало довођење страних туриста.

Нема коментара:

Постави коментар