петак, 23. јул 2021.

VI КАМП 2021, дан први, 23. 7. 2021. године


Окупљање учесника кампа било је између 8:30 и 9:00 часова.

 

Због смењених могућности, овога пута учесници кампа су деца посртисти из Малог Зворника, чланови Теквондо клуба „Душан Силни“.

 

Код школе у Доњој Трешњици, која и шести пут помаже реализовање кампа скупило се тринаесторо деце и шест одраслих. Најпре је изнет план рада и направљен договор о сва три дана.


Сва деца су оставила мобилне телефоне и напоменуто је да се сва три дана активности реализују БЕЗ УПОТРЕБЕ МОБИЛНИХ ТЕЛЕФОНА.

 

Прва активност био је спортски тренинг на школском терену. Тренинг је реализовао Дејан Лукић, тренер и оснивач клуба.

 

Након тренинга деца су се пресвукла и извршене су техничке и безбедоносне преипреме за пешачење од школе до локалитете „Столови“. Успутно су прављене паузе и на свакој паузи било је предавање.

 


Друга активност било је предавање о змијама у нашој околини, према жељи присутне деце. Предавање о врстама, начину живота, исхране, кретања змија, њиховом понашању у сусрету са људима и начину креатања и понашања на теренима на којима има змија реализовао је учитељ Предраг Спасојевић уз изненађујуће учешће и зантересованост деце.

 

Трећа активност била је разговор о погубном утицају мини хидроелектрана на мале планинске водотокове на примеру реке Борање.

 

Четврта активност била је разговор о воденицама, њиховм значају некад и сад, о разлозима за напуштање и пропадањеи истих као и њихов удео у културном приповедачком благу Србије.

 

Пета активност била је  предавање о погубном утицају човека на водотокове због нелегалних сметлишта кроз пример сметлишта на локалитету Скакавац.


По доласку код „Столова“ деца су се самоиницијативно организовала у игру бацања камења и купање у реци Борањи.

Након тога почета је припрема ручка. Деца су учествовала у сакупљању грања, припреми роштиља и свега осталог, након чега је обављено обедовање.


Шешта активност била је израда копља од Љесковине и гађање копљем у мету.


Седма активност била је гађање каменом у мету.


Након свих активности, деца су прикупила смеће у вреће и распремила све ствари.

Повратак до зборног места код школе почео је око 16:15 часова. Родитељи су дошли по децу.


Комплетни фотоалбуми биће подељени по завршетку кампа на Гугл драјву.

Нема коментара:

Постави коментар